triocol4.jpg (44874 bytes)
gimle15.jpg (814746 bytes)

LørdagsJazzen i Roskilde 2015 har et af Danmarks bedste lokaler til  bl.a. jazzkoncerter. Det er det cirkelformede "Gimle" med professionel lyd og lysanlæg og, som det fremgår af ovenstående, trækker det mange mennesker til!
I forgrunden: Erling Rasmussen (piano), Nina Ehrenstraale (voc, banjo og pift), Kurt Jensen (klarinet, sax) og Nan Ehrenstraale (kontrabas).

sere_magd2.JPG (783603 bytes)
Magdeburger
Jazz Nacht (DE)...

Det var en fantastisk oplevelse, da "Jensen" for anden gang medvirkede ved den stort anlagte "Magdeburger Jazz Nacht" i Tyskland.
På fotoet til venstre og fotoet nedenunder, fornemmer man lidt af stemningen ved det delvise udendørs arrangement.
En vindstille og lun  juliaften,
og et stort og entusiantiskt publikum.
(En måned før fik vi en mail om at koncerten nu var udsolgt).

sere_magd3.JPG (448921 bytes)

Technikmuseum Magdeburg..
Teknisk Museum i Magdeburg lagde hus til arrangementet. Museet huser  byens sommerrevy. Her står en overdækket scene med lyd og lys og  tilskuerpladser.
Da revyen ikke spiller om søndagen har Magdeburger Jazz Nacht fået lov at bruge  scene og teknik til sit årlige jazzarrangement, som derfor altid finder sted en søndag.
Det var i år 5. gang Magdeburger Jazz Nacht blev afholdt.
Denne gang optrådte 3 bands og det hele endte med en stor jamsession .

sere_dom.JPG (502522 bytes)


Jazz By The Sea... (NL)

Endnu en varm omgang sommerjazz - denne gang i Holland. Her et billede fra festivalens største scene  midt på torvet.
Mange små og store scener med lokale og internationale bands. Hollænderne kan godt lide jazz og det var en stor glæde at være med. Det største problem var at finde parkeringsplads i nærheden af scenerne (der er så utroligt mange biler i landet) men med stor hjælp fra arrangørerne lykkedes det hver gang.

 

Hällevik Jazz Festival 2014 og 2015...
I 2014 medvirkede "Jensen" ved den svenske jazzfestival i Hällevik.
Det gik forrygende og allerede ved første koncert blev bandet genbooked til 2015. Hällevik er en dejlig lille by som ligger lige ned til vandkanten og festivalen er meget populær.
Stemningen omkring scenerne er fantastisk god og publikum nyder helt åbenlyst at kunne slendre rundt i sommersolen og høre musik allevegne.
Mange danske bands deltager i festivalen og det er ikke mærkligt da Hällevik ligger næsten på grænsen mellem Skåne og Blekinge, i det gamle danske område.
(Se festivalens hjemmeside - klik)

JazzERENADERS_Hällevik.JPG (850190 bytes)
JENSENS Jazz SERENADERS:
Fra venstre: Hans Kahlen (tb), Kurt Jensen (cl, sax),
Nan Ehrenstråle (b), Nina Ehrenstråle (voc, bj og pift),
Erling Rasmussen (p, voc)

New Orleans PARADERS
JENSENS NewOrleans PARADERS er fest, farver og happyjazz! Det er et swingende 8 mands jazzorkester, der marcherer omkring på gader og torve, medens de spiller den gamle New Orleans jazz.

Når JENSENS NewOrleans BAND optræder som street paradeband, bliver besætningen udvidet til otte mand. Kontrabassen udskiftes med en sousaphone og trommerne betjenes nu af to mand, en til stortrommen og en til lilletrommen. I spidsen går bandmarshallen med sin paraply og dirigerer løjerne.

Grosserg.jpg (32370 bytes)JENSENS NewOrleans JAZZBAND og den mindre udgave: JENSENS jazz SERENADERS har haft travlt de seneste år: turneer til England (Keswick m.m.), Norge (Sildajazz), Holland (Jazz Bye The Sea), Tyskland (Hamburg, Berlin, Dresden), ture til Sverige (Goeteborgs Jazz Festival, Hellevik Jazz Festival, og Ljungby Jazz Festival, hvor orkestret vandt førsteprisen som det mest populære band blandt publikum  (samt juryens andenpris!), FEMØ Jazz Festival og Silkeborg jazzfestival. I  2010 deltog "Jensen" i en af verdens største tradjazz festivaler: Internationales Dixieland Festival i Dresden, Tyskland ( foto til højre).

schlacht.jpg (208962 bytes)

 

CLARINET MEETING

Det er også en stor oplevelse for orkestret og for publikum, når "Jensen" har besøg af den engelske stjerneklarinettist Brian Carrick!

Det er blevet til mange besøg med store jazzoplevelser på festivaler, i jazzklubber, i kirker og andre spillesteder. Udgangspunktet var oprindeligt at Kurt Jensen fortrinsvis skulle spille tenorsax og dermed "erstatte" trombonen, men det har vist sig, at når både Jensen og Carrick begge spiller deres George Lewis inspirerede klarinetspil samtidig, går det helt forrygende godt!!! Samarbejdet er gået så godt at det er blevet til en fast tilbagevendende begivenhed med Brian på turne både i Danmark og udlandet..

kappeln1.jpg (75125 bytes)

JENSENS NewOrleans BAND arbejder sammen med mange forskellige musikere. På fotoet til venstre ses (fra venstre): Kurt Jensen, ved siden af ham ses orkestret banjoist og vocalist: Nina Ehrenstraahle.
I midten - Ninas moder - orkestrets bassist,  svenske Nan Ehrenstraale. Ved siden af Nan står en af vore bedste boogie-woogie klaverspillere Erling Rasmussen - som også er fremragende på jazzharmonika.
Helt til højre: Norbert Susemihl, velkendt dansk/tysk New Orleans style trompetist som ofte optræder med bandet som "special guest".
Han spiller også flugelhorn som med dets bløde tone er med til at give især balader og hymner en flot sound.

Kirkekoncerter med JENSEN:

Udover spillejob i jazzklubber, festivaler og andre spillesteder, kan man også opleve JENSEN til kirkekoncerter. Indtil videre har JENSEN optrådt ved sådanne engagementer i Holland, Sverige og Danmark.Ved kirkekoncerter spiller bandet et repertoire hovedsageligt bestående af de meget smukke gamle New Orleans hymner, spirituals og gospelnumre - og dem er der mange af. Mange af dem vokalt fremført af orkestrets sangerinde Nina Ehrenstraale. Det er numre som: "How great Thou art" - "I come to the garden alone" - "When the saints" - "His eye is on the sparrow" - "halleluja"

Disse koncerter er meget populære, og plejer at trække mange menneske til.

JENSENS Jazz SERENADERS  | JENSENS New Orleans BAND
Nan Ehrenstraale  |  Kurt Jensen  |  Bogaardsvej 106  |  DK 3050 Humlebaek   |   Denmark
Phone: +45 - 4919 2637  |  mob +45 - 5114 3090

mail@ jensenjazz.dk    |   www.jensenjazz.dk